nieuws

Ontwikkeling Hoeveplan Ansen stap dichterbij

Geen categorie

La4Sale en Bureau B+O Architecten hebben een ontwerp gemaakt voor de bouw van vier woningen op een traditioneel boerenerf. De ontwikkeling van het plan ‘Prinses op de Es’ komt nu de vergunningen zijn aangevraagd dichterbij realisatie.

Ontwikkeling Hoeveplan Ansen stap dichterbij

 

 

 

Het boerenerf van het hoeveplan sluit, mede door de eenduidige erfafscheidingen van hagen en extra erfbeplanting, goed aan bij de landelijke omgeving. Het land achter het erf houdt een agrarische bestemming. Het ontwerp van het hoeveplan ‘Prinses op de es’ refereert aan het, van oorsprong middeleeuwse Saksisch dorp, aan de rand van een es, een bolvormige en omheinde akker.

De vier woningen worden met elkaar verbonden door een collectief erf. Deze buitenruimte krijgt een passende verharding en erfbomen. Het erf biedt ruimte om elkaar te ontmoeten om veilig te kunnen spelen. Ook de naastgelegen boomgaard is voor alle bewoners toegankelijk. Daarnaast beschikt elke woning over een grote privétuin.

Reageer op dit artikel