nieuws

Nieuwe Tbilisi Zoo wordt recreatiegebied

Geen categorie

Het Londense Hassell is samen met Arup aangewezen om de nieuwe Tbilisi Zoo, gelegen in de omgeving van de hoofdstad van Georgië, te ontwerpen. Het nieuwe zoölogische en recreatiecomplex grenst aan het binnenmeer, de Tbilisi Zee en gaat de de huidige dierentuin vervangen.

Nieuwe Tbilisi Zoo wordt recreatiegebied

 

Het ontwerp van Hassell en Arup krijgt een entree, een boulevard, een speeltuin en café en een indoor-dierentuin. Buiten wordt een outdoor wildpark aangelegd met vijf verschillende wandelroutes. De nieuwe toeristentrekker komt in het bosrijke gebied van het Dendro National Park dat aan de oevers van de Tbilisi Zee ligt. De recreatiemogelijkheden worden daarnaast uitgebreid met een aquarium en een duikschool.

Studio Hassell maakte eerder het masterplan voor de Adelaide Zoo, de Taronga Zoo in Sydney en Werribee Open Range in Victoria.

Reageer op dit artikel