nieuws

Hoogste punt Calvijn Groene Hart school

Geen categorie

Begin deze week is het hoogste punt bereikt van het nieuwe gebouw van Christelijke Scholengemeenschap Calvijn in Barendrecht. Het ontwerp is van Mecanoo architecten. Het schoolgebouw wordt begin 2013 in gebruik genomen.

Hoogste punt Calvijn Groene Hart school

 

 

De campus van Calvijn Groene Hart met sportvelden, schoolpleinen en groen ligt aan de zuidrand van Barendrecht. De school met een oppervlakte van 9.000 m² geeft onderwijs aan ongeveer 1250 leerlingen op mavo, havo en vwo niveau.

De school heeft door het vele gebruik van glas en het metselwerk een uitnodigende uitstraling. Drie gebouwvleugels krijgen in het ontwerp van Mecanoo afgeronde hoeken die samen met wisselende grote en kleine ramen het gebouw een opvallend uiterlijk geven.

 Calvijn Groene Hart College Mecanoo 

De vleugels creëren een driehoekig middengebied met verspringende vides en daglicht van boven. In de school zorgen de houten wanden en kozijnen voor een warme sfeer. De centrale hal is oranje en is vanuit alle vijf de onderwijsteams een oriëntatiepunt. Elk onderwijsteam heeft daarnaast een eigen ‘huiskamer’ in één van de vleugels. Hier kunnen de leerlingen werken en studeren passend bij de onderwijsfilosofie van Calvijn.

Reageer op dit artikel