nieuws

Delftse studententeams winnen Vertical Cities Asia

Geen categorie

Twee studententeams van de faculteit Bouwkunde TU Delft hebben een gedeelde eerste prijs gewonnen in de internationale ontwerpwedstrijd Vertical Cities Asia. Zij kregen de prijs voor hun inzendingen Open Ended City en Lifetime City. Beiden moeten een mogelijke oplossing bieden voor de vergrijzing in Azie en dan met name in Yongshan, een wijk in Seoul. .

Delftse studententeams winnen Vertical Cities Asia

 

Winnende inzendingen

– Open Ended City. In dit plan staat het behoud van de authenticiteit van de stad voorop, naast het intensiveren van de dialoog tussen wat er al bestaat en wat er komen gaat. Ontwerpteam: Claudio Saccucci, Stef Bogaerds, Erjen Prins, Jan Maarten Mulder en Samuel Liew.

 Ended TUDelft Open Ended City

– Lifetime City. Hierin nemen de ontwerpers de stad op een beschouwende manier onder de loep. Mensen leven en worden oud in een stad die meeleeft en meegroeit. Niet alleen individuen worden ouder maar hun omgeving veroudert.
Ontwerpteam: Laura Dinkla, Katerina Salonikidi, Maria Stamati, Johnny Tascon en Qiu Ye.

 Lifetime TUDelft Lifetime City

De jury roemt de proces georiënteerde aanpak, de programma’s die ontwikkeld zijn en de duidelijke toekomstvisie van beide plannen. De jury koos voor een gedeelde eerste plaats vanwege het complementaire karakter van de plannen, waar het ene plan meer aandacht heeft voor het proces, spreekt het andere plan meer tot de verbeelding door het heldere programma.

Vertical Cities Asia

Deze competitie wordt vijf opeenvolgende jaren (2011/2015) georganiseerd door de School of Design and Environment of the National University of Singapore (NUS). De deelnemende universiteiten zijn: National University of Singapore, Tsinghua University,Beijing University, Tongji University, Shanghai University, University of Tokyo, ETH Zürich, de Technische Universiteit Delft en de University of Californië in Berkeley.

Reageer op dit artikel