nieuws

Renovatie Frans stadium EK 2016

Geen categorie

Het EK van dit jaar is dan wel nog volop aan de gang, in Frankrijk zijn ze druk bezig met het renoveren van hun stadia voor de editie in 2016. Het Geoffroy-Guichard stadium is onder handen genomen door Léon Grosse-Chaix & Morel Architecten.

Renovatie Frans stadium EK 2016

In totaal waren er nog vier andere kandidaten voor het definitieve ontwerp. Er werd voor het winnende bureau gekozen omdat ze van de inzendingen de beste prijs-/kwaliteitsverhouding hebben, al is het niet het goedkoopste.

  

Herkenbaar

Behalve het stadium de nodige capaciteit te geven wil het de mensen ook een moderner beeld geven en voor een herkenbaar silhouet zorgen tussen de verschillende Europese stadia. Daarnaast blijft de originele geest van het gebouw behouden.

  

Flexibiliteit

Terwijl er gewerkt wordt aan bovenstaande punten, moet de renovatie er ook voor zorgen dat het stadium voldoet aan de zware normen van de UEFA. De rugleuningen van de stoeltjes hebben een dubbele functie. Ze kunnen worden neergeklapt naargelang het soort wedstrijd.

Reageer op dit artikel