nieuws

Kunst en design in voormalige Shelltoren

Geen categorie

Tijdelijk Museum is een mobiel tentoonstellingsconcept voor stedelijke gebieden in ontwikkeling. Deze zomer strijkt Tijdelijk Museum neer in de voormalige Shelltoren aan het Amsterdamse IJ. Van 29 juni tot en met 23 september is een expositie te zien met opvallende kunstwerken en designobjecten die refereren aan de cultuur van duurzaamheid. De tentoonstelling is geschikt voor iedereen van vier jaar en ouder.

 

 

Niet alleen de dagelijkse praktijk van duurzaam leven (zoals energiebesparing en gescheiden afval) komt aan bod, ook wordt het idee van duurzaamheid binnen de context van de menselijke fantasie geplaatst. Zo is een breimachine op windenergie te zien van Merel Karhof, Hollandse stillevens van gerecycled plastic van Richard Kuiper en een speculatief onderzoek van Arne Hendriks naar het krimpen van de menselijke soort waardoor we het energie- en voedselprobleem kunnen oplossen.

Met Tijdelijk Museum wordt de schijnbare tegenstelling tussen de tijdelijkheid (van locaties) en duurzaamheid verder onderzocht. Gedurende de drie maanden van haar tijdelijke bestaan zal de tentoonstelling, mede dankzij input van de bezoeker, naar haar eindvorm toegroeien.

Deelnemers

2012architecten, Jurgen Bey, De Groente uit Amsterdam, Francisco Camacho, Mark Dion (o.v.), Piet Hein Eek, Grondvormen (Sander Boeijink, Nienke Sybrandy en Jeroen Wand), Merel Karhof, Arne Hendriks, John Körmeling, Richard Kuiper, Leonard van Munster, Tejo Remy, Marjan Teeuwen, Florian de Visser, We Make Carpets (Marcia Nolte, Stijn van der Vleuten en Bob Waardenburg), Wang Zhiyuan (o.v.).

Reageer op dit artikel