nieuws

Jubilee Gardens Londen op tijd klaar

Geen categorie

Deze week was de heropening van de Jubilee Gardens aan de London South Bank. De transformatie, uitgevoerd door West 8 en Frost Landscape Construction is op tijd klaar voor de feestelijkheden rondom het Diamanten Jubileum van Queen Elizabeth.

Jubilee Gardens Londen op tijd klaar

 

Het park, oorspronkelijk aangelegd in 1977 voor het zilveren jubileum van de koningin, ligt aan de South Bank, een van de belangrijke locaties voor de Thames Diamond Jubilee Pageant dat dit weekend plaatsvindt.

West 8 kreeg de opdracht een ruimte te creëren die zowel zacht en groen als duurzaam moest zijn. Het resultaat is een landschappelijk gebied dat de kwaliteit van de culturele instituten, attracties en bedrijven die gevestigd zijn op de South Bank reflecteert.

Jubilee Gardens bevat 10,700m2 gazon en bloemenbedden met onder andere Geraniums. In de zomer worden lelies geplant en in oktober asters. Er zijn granieten randen geplaatst, die bestaan uit 1,169 elementen, bedoeld als zitgelegenheid langs een netwerk van granieten paden.

Daarnaast zijn 27 verlichtingsarmaturen geplaatst en er is nieuwe speeltuin ontworpen met een kudde houten schapen. De International Brigades Memorial is gerestaureerd en verplaatst naar een prominenter plek omringd door zitplaatsen. Dit monument is een eerbetoon aan de Britse vrijwilligers die meestreden in de Spaanse burgeroorlog. Daarnaast zijn 69 volwassen bomen geplant waaronder de Engelse eik, moeraseik, beuk, amberboom, moerascipres, en de kleinbladige linde.

Reageer op dit artikel