nieuws

Heropening Atelier Roland Holst

Geen categorie

In 1919 ontwierp de eerste vrouwelijke architect in Nederland Margaret Staal-Kropholler een atelier voor de beeldend kunstenaar en kunstcriticus Richard Roland Holst. In 2011 sneuvelde het gebouwtje door brandstichting. Anno nu is het atelier Roland Holst uit de as herrezen en in oude glorie hersteld.

Heropening Atelier Roland Holst

 

 

Het onderkomen aan de rand van het bos op de Oude Buisse Heide is gebouwd in Amsterdamse stijl. De plattegrond lijkt op een vlieger met in het zuiden de smalle ‘staart’ en opent zich naar het noorden. Het hernieuwde paviljoen ligt in de achtertuin van het dorp Achtmaal in de provincie Noord-Brabant. Het gaat nu dienst doen als kunstenaarswerkplaats en vakantiewoning.

Het atelier is later dit jaar één dag opengesteld voor publiek tijdens de Open Monumentendag op zondag 9 september tussen 10:00 uur en 16:00 uur.

Reageer op dit artikel