nieuws

Fietsbrug Zoetermeer in 2013 klaar voor gebruik

Geen categorie

Het heeft even geduurd maar binnenkort wordt dan toch gestart met de bouw van de brug voor langzaam verkeer in Zoetermeer. Het ontwerp voor de verbinding tussen het Westerpark en de Nieuwe Driemanspolder (N3MP) in het Buytenpark is afkomstig van de Leidse architect Syb van Breda.

Fietsbrug Zoetermeer in 2013 klaar voor gebruik

De brug dient ook als schakel in de verbindingen tussen de wijken Meerzicht, Buytenwegh, Rokkeveen, Leidschenveen en Ypenburg. De fietsbrug ligt bovendien op een kruising van twee regionale recreatieve routes die vier waardevolle Nederlandse landschappen met elkaar verbinden: Westland, Midden Delfland, Groene Hart en Duinlandschap.

Vertraging
Het ontwerp is het resultaat van een al in 2009 uitgeschreven prijsvraag. Hobbema 2.0, het ontwerp van de Leidse architect Syb van Breda kwam als winnaar uit de bus. Omdat een eerste aanbesteding volgens de gemeente niet tot het gewenste resultaat leidde is vertraging ontstaan in de aanleg. Het ontwerp is versoberd waarna een tweede aanbestedingsronde volgde. De eerste werkzaamheden voor de brug zijn vorig jaar al uitgevoerd. Toen is grond gestort op de plaatsen waar de op- en afritten van de brug moeten komen.

Medio 2013 in gebruik

De brug, die met subsidies van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (2 miljoen) en de provincie Zuid-Holland (3,5 miljoen euro), wordt gebouwd is naar verwachting medio 2013 in gebruik.  

Reageer op dit artikel