nieuws

Agendatip: Week van het Ontwerpen Kortrijk (B)

Geen categorie

Op 22 juni geeft Designregio Kortrijk het startschot van de achtste ‘Week van het Ontwerpen’. Ditmaal wordt het een tiendaagse. Het uitgebreide programma omvat een mix van tentoonstellingen, lezingen, performances, installaties, awards en ontmoetingen met topdesigners. Dit alles vindt plaats onder het dak van de NMBS-loods in Kortrijk.

Agendatip: Week van het Ontwerpen Kortrijk (B)

 

De gelijknamige tentoonstelling stelt de afstudeerprojecten van meer dan 40 ontwerprichtingen uit Vlaanderen, Wallonië, Noord-Frankrijk en andere landen tentoon. Innovatieve bedrijven uit de regio showen hun baanbrekendste producten. Designbureau’s pakken op hun beurt uit met vernieuwende concepten.

Licht en geluid

Er zijn ook nog een pak dingen rond de NMBS-loods die het bezoeken waard zijn. Zo is er de installatie ‘Kubik Kortrijk’ die voor een licht- en geluidsspektakel zal zorgen. Of de ‘Shaping Light’ Conferentie, die sprekers over innoverende verlichtingstechnologieën aan het woord laat.

Must-see

  1. Architectuuravond: Fantastic Architecture” Een avondvullend programma met ondermeer Hera Van Sande en Akihisa Hirata die nog bij Toyo Ito werkten. De avond is gratis maar registratie is verplicht. Woensdag 27 juni om 19.30u
  2. Shaping Light 2012” Zoals hierboven vermeld, is dit een conferentie met meer dan tien sprekers over licht uit verschillende landen. Dit gaat door op vrijdag 29 juni om 9u.
  3.  “Pop-Up Designmarkt” In de voor- en namiddag is hier een collectie aan vintage design objecten te vinden en een live performance van een Belgische toparchitect. Dit is het laatste evenement van de tiendaagse en vindt plaats op zaterdag 30 juni & zondag 1 juli van 10 tot 18u.

De Week van het Ontwerpen is interessant voor iedereen die geboeid is door innovatie en ontwerp. Het volledige programma is beschikbaar op www.weekvanhetontwerpen.be. De week loopt van 22 tot en met 1 juli.

Reageer op dit artikel