nieuws

Agendatip: Huizen van zand en zeewater (lezing)

Geen categorie

Op zaterdag 23 juni organiseren architectuurcentrum TOPOS Maastricht en NAiM/Bureau Europa in samenwerking met FabLab Zuid-Limburg een lezing van Enrico Dini. Deze Italiaan is een expert op het gebied van robotica en heeft een 3D-printing methode ontwikkeld waarmee hij zand verlijmt tot een betonachtig materiaal.

Agendatip: Huizen van  zand en zeewater (lezing)

 

Zijn techniek brengt het 3D-printen van complexe structuren van grote afmetingen binnen handbereik.

Toekomstmuziek

“Is deze 3D printtechniek het gedroomde potentieel voor de architectuur en bouwwereld? Kan 3D-printen een duurzame bijdrage leveren aan de ontwikkeling van architectuur en de gebouwde omgeving? Zal een bewoner ooit werkelijk zijn eigen huis 3D kunnen printen?” Dit zijn enkele vragen waarop in de lezing door Frits Hoff en Dini wordt ingegaan. Aansluitend is er nog de mogelijkheid tot een debat.

 

De lezing vindt plaats van 19 tot 21 uur in het NAiM/Bureau Europa, Avenue Céramique 226 (ingang Daemslunet) te Maastricht. De toegang is gratis. Meer informatie vind je hier.

 

Reageer op dit artikel