nieuws

Nieuw kerkgebouw in Zoetermeer

Geen categorie

Behalve een Moskee wordt Zoetermeer ook uitgebreid met een kerkgebouw. Het nieuwe geloofsgebouw, een ontwerp van Roos&Ros, komt in winkelcentrum Oosterheem. Jane Architectuur maakt het ontwerp voor het interieur. In het gebouw is plaats voor 350 mensen. Ook de voedselbank krijgt een plek in het nieuwe pand.

Nieuw kerkgebouw in Zoetermeer

 

 

Het kerkgebouw bestaat uit wee trapezia. Het linker trapezium bevat de kerkzaal met daarin 350 zitplaatsen. Het podium zal wordt ongeveer 80 vierkante meter.  Er worden voorzieningen gemaakt om eventueel over te kunnen gaan tot het aanbrengen van een balkon, om het aantal zitplaatsen te kunnen uitbreiden.

In het rechter trapezium is de ingang gepland. Deze geeft via een brede gang toegang tot de kerkzaal, waardoor de preekstoel (bij een normale opstelling) te zien zal zijn. De preekstoel zal ook op een andere plaats kunnen worden opgesteld, als daar aanleiding voor is vanwege een ander gebruik van het podium.

Verder bevat het gebouw diverse zalen voor onder meer  vergaderingen, consistorie, catechisatie en Bijbelkring.  Daarnaast is in het ontwerp ruimte opgenomen voor  kantoren, keuken en een hal, die wordt gebruikt voor meedere doeleinden.

Vanaf de begane grond leiden twee trappen naar de eerste verdieping. Er zal een plateaulift worden geïnstalleerd, zodat de eerste verdieping ook voor rolstoelen toegankelijk is.

De bouwkosten worden voorlopig geschat op ruim anderhalf miljoen euro. De protestantse gemeente Zoetermeer hoopt dat het gebouw eind volgend jaar klaar is. Op dit moment worden de vergunningen voor de bouw aangevraagd. 

Reageer op dit artikel