nieuws

Hervorming nadelig voor starters op woningmarkt

Geen categorie

Nieuwe hypotheeknemers hebben vanaf 1 januari 2013 alleen nog recht op hypotheekrenteaftrek als ze een annuïteitenhypotheek afsluiten. Dit betekent dat het volledige hypotheekbedrag binnen dertig jaar moet zijn afgelost. Dat zijn VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie in een tussentijds begrotingsakkoord overeengekomen. Verder is afgesproken de overdrachtsbelasting op 2 procent te houden.

Hervorming nadelig voor starters op woningmarkt

Ook gaat er nog een onbekend bedrag naar verduurzaming van de woningvoorraad. Op de sociale huurmarkt moeten de huren meer marktconform worden. Huishoudens met een inkomen boven de 35.000 euro betalen jaarlijks 1 procent extra huur boven inflatie. Door de verhoging van de BTW van 19 naar 21 procent worden nieuwbouwwoningen 1,6 procent duurder.

Lees verder op Vastgoedmarkt.nl

 Nico Rietdijk, voorzitter van de vereniging van bouwers en ontwikkelaars, NVB, vreest nog minder doorstroming en nieuwe klappen voor de nieuwbouwmarkt.

Reageer op dit artikel