nieuws

De modulaire school

Geen categorie

Modulair bouwen maakt al sinds de Renaissance deel uit van onze ontwerpcultuur. Het toppunt lijkt het moderne stapelen van zeecontainers. Wat zijn de voor- en nadelen van deze bouwwijze? En hoe zit dat in de scholenbouw?

De modulaire school

In het meinummer van de Architect bespreekt Philip Allin het ontwerp en de bouw van basisschool en kinderdagverblijf De Blauwe Aventurijn. Het project was aanbesteed aan een team dat onder meer bestond uit Jan Snel en het Utrechtse architectenbureau JHK. De Avonturijn moest een pilotproject worden voor de gemeente: een parel van een fris en net schoolgebouw met een bouwtijd van tien weken.

 

De voor- en nadelen worden uitgeplozen op pagina 46 en volgende. Maar wat we wel vast kunnen zeggen: de Blauwe Aventurijn heeft een vrolijke uitstraling en is goed bezet. Als modulair werken altijd zo gaat als bij dit gebouw, hoeven goedkoop en snel geen belemmering te vormen voor goede architectuur.

Reageer op dit artikel