nieuws

Almere wil Floriade 2022 binnenhalen

Geen categorie

Het college van B en W van Almere wil de stad voordragen als kandidaat voor de organisatie van de Floriade van 2022. Dat heeft het college de gemeenteraad laten weten. Het gemeentebestuur biedt de wereldtuinbouwtentoonstelling een prominente plek aan in het ‘wordingsverhaal’ van Almere.

Almere wil Floriade 2022 binnenhalen

 

Met het concept ‘Almere Green City – Floriade 2012-2022’ liggen er volgens het gemeentebestuur voor veel partijen kansen in het verschiet. Dat geldt allereerst voor de Nederlandse Tuinbouw Raad (NTR), die het evenement elke tien jaar houdt. Volgens het college is Almere het juiste ‘gebouw’ om de Floriade in te huisvesten. De provincie Flevoland heeft inmiddels aangegeven dat voor de organisatie geld uit het Investeringsfonds Flevoland Almere (IFA) benut kan worden. Ook de gemeente Lelystad en een groot aantal bedrijven en instellingen in de regio hebben hun steun uitgesproken.

Floriade 2012 

Almere heeft volgens het gemeentebestuur twee ‘zeer geschikte’ locaties, Oosterwold en Centrum-Weerwater. Uit een recente verkenning die de Kamer van Koophandel en de Rabobank uitvoerden, blijkt dat de investeringen die gemoeid zijn met de organisatie van de Floriade tussen de 180 en 230 miljoen euro bedragen. De bestedingen van de bezoekers worden tussen de 350 en 590 miljoen euro geraamd.

De officiële kandidaatstelling moet vóór 1 december 2011 gebeuren. De NTR zal maximaal vijf kansrijke gemeenten of regio’s in de gelegenheid stellen een bidbook in te dienen. De andere kandidaten zijn op dit moment in ieder geval de regio Boskoop, de kop van Noord-Holland, West-Brabant en Tholen, de Betuwe (Buren e.o.) en Amsterdam Zuidoost. Op 1 februari maakt de NTR bekend of Almere een bidbook mag uitbrengen.

In 2012 wordt de Wereld Tuinbouw Expo in Venlo gehouden. Van 5 april tot en met 7 oktober is het evenement te bezoeken.

Reageer op dit artikel