nieuws

AI-030 winnaar Open Source Office competitie

Geen categorie

AI-030 Consortium is de winnaar van de Open Source Office competitie. De winnaar werd gekozen uit vier van de overgebleven teams dat zowel offline en online kennis en ideeën met elkaar hebben gedeeld. Volgens de jury zijn de ontwerpen hierdoor sterker geworden en sluiten ze beter aan bij de behoefte van de opdrachtgever. Het winnende team krijgt een opdracht ter waarde van minimaal 50.000 euro in de bouw van het nieuwe kantoor van Brakel Interieurgroep.

AI-030 winnaar Open Source Office competitie

 

De winnende visie van Al-030 Consortium bestaat uit een flexibel, modulair en demontabel gebouw. “Een gebouw dat zich voegt naar de wensen van de gebruiker. Een gebouw dat dit niet eenmaal kan doen, maar keer op keer opnieuw. Dat (relatief) eenvoudig aan te passen is en meebeweegt met de tijd. Als het gebouw kan groeien en krimpen moet het ook in staat zijn zich te voegen naar de gebruiker en gelijktijdig deze qua uitstraling te representeren.”

Deze mate van flexibiliteit zien wij als één duurzaamheidaspect. Andere vormen van duurzaamheid moeten natuurlijk niet onbelicht blijven en willen wij inzetten op een gebouw dat een minimale energievraag kent. Maar eenzijdig deze vorm van duurzaamheid inzetten zou andere duurzaamheidsvormen onbelicht laten. Zeker omdat er veel meer mogelijkheden voor handen zijn.

De jury heeft veel werk gehad aan het selecteren van de winnaar omdat de inzendingen van zeer hoge kwaliteit waren. De verschillen in de ontwerpen waren weliswaar groot maar de verschillen in scores op de criteria veel minder. Op 16 mei heeft directeur Bas Rooskens van Brakel Interieurgroep in de fabriekshal waar straks het nieuwe kantoorpand moet komen toch een winnaar mogen aanwijzen: AI-030, een consortium bestaande uit Arcadis, INZIGHT Architecture en 030-architecten. Zij kregen een cheque overhandigd die recht geeft op een minimale opdrachtwaarde van 50.000 euro in de verdere uitwerking en realisatie van dit ontwerp.

De ontwerpen zijn te bekijken op http://opensourceoffice.nl/competitie/ontwerpen

Reageer op dit artikel