nieuws

2 juni 2012 – Dag van de Bouw

Geen categorie

Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 2 juni gaan de poorten open van zo’n 200 bouwplaatsen verspreid over het hele land. Geïnteresseerden kunnen op die dag zien hoe een energieneutraal appartement tot stand komt of de akoestiek in een nieuw theater wordt aangelegd.

2 juni 2012 – Dag van de Bouw

 

 

 

Op de dag kan een kijkje worden genomen bij de aanleg van het station Rokin op de hoofdstedelijke Noord-Zuidlijn, of bij de nieuwbouw van het Muziekpaleis Vredenburg in Utrecht, de Rabobank in Middelharnis of het gemeentehuis van Midden-Delfland.

Ook de bouwplaats voor de verplaatsing van de N35 bij Nijverdal is door het publiek te bezoeken. Eveneens is bij de bouw van de nieuwe Ramspolbrug tussen Kampen en Emmeloord en de omlegging van de Zuid-Willemsvaart bij Den Bosch (het grootste aanlegproject voor vaarwegen van de komende tien jaar) iedereen welkom.

Onderstaand een greep uit het aanbod:

IJdock: Een kijkje achter de schermen met een persoonlijke toelichting door medewerkers van de bouwbedrijven en ASR Vastgoed Ontwikkeling. Er is een wandelroute waar zonder helm of kaplaarzen, een goede indruk gekregen kan worden van de gebouwen op deze locatie. Zo kunt u o.a. een appartement bezoeken, een zittingszaal en een cel van het Paleis van Justitie bekijken en een kijkje in het toekomstige hotel nemen. Locatie: IJDock, Amsterdam, Westerdoksdijk ter hoogte van huisnummer 2, tijd: 10.00 tot 16.00 uur

Spoorzone Delft: In Delft wordt gebouwd aan 2,3 kilometer lange tunnel die aan vier sporen ruimte biedt en een ondergronds station. Bij de zuidelijke tunnelmond is het eerste deel van de tunnel al zo goed als af. Hier kunnen bezoekers de tunnel betreden waar over drie jaar de treinen ondergronds verdwijnen. In het stationsgebied wanen bezoekers zich in de ontvangsthal van het nieuwe station en kijken in de diepte waar reizigers vanaf 2015 in- en uitstappen.
In informatiecentrum Delft Bouwt start elk half uur een presentatie bij de maquette met aansluitend een rondleiding langs het bouwterrein per treintje over de Phoenixstraat. Op de speciaal ingerichte minibouwplaats in Delft Bouwt kunnen kinderen verkleed als bouwvakker aan de slag met bouwsels, proefjes en zand. Meer informatie

Erasmus MC Rotterdam: Naast verschillende activiteiten voor jong en oud worden ook presentaties gehouden over de nieuwbouw van het Erasmus MC. Sportievelingen kunnen meedoen aan een traploopwedstrijd in de nieuwe hoge toren. Inschrijven kan via nieuwbouw@erasmusmc.nl of op 2 juni op de locatie. De eerste lopers starten om 11.30 uur. Het bouwterrein ligt aan de Zimmermanweg in Rotterdam – is op 2 juni geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie www.erasmusmc.nl/nieuwbouw.

Voor het hele aanbod: www.dagvandebouw.nl

 

Reageer op dit artikel