nieuws

Uitslag BNA Gebouw van het Jaar 2012 Regio Oost

Geen categorie

Het Bedrijfsgebouw Pas Reform in Doetinchem van cepezed is de winnaar van de BNA Gebouw van het Jaar 2012-prijs regio Oost.

Uitslag BNA Gebouw van het Jaar 2012 Regio Oost

 

 

 

Uit het juryrapport: “Het is “maar” een loods, maar wel een heel bijzondere. Zuiver, rank, elegant, beheerst – de jury is diep onder de indruk van het vakmanschap dat uit dit gebouw spreekt. Een gebouw dat exemplarisch is voor Nederland exportland en dat een bron van inspiratie vormt om meer te doen met de industriële omgeving.‟

De jury nomineerde naast cepezed het Kerkje in Elspeet (FARO Architecten) en PANORAMA, energieneutrale MFA in Veenendaal (Architectenbureau Marlies Rohmer). Ook kende de jury twee eervolle vermeldingen toe, aan de projecten Afval Breng Station in Veenendaal (MIES Architectuur) en Entreegebouw en depot voor Paleis Het Loo in Apeldoorn (Architectenbureau K. van Velsen).

Het winnende en de genomineerde projecten dingen, samen met nominaties uit vier andere regio’s, mee naar de landelijke hoofdprijs. Die wordt op 16 mei in Amsterdam uitgereikt. Daarnaast kan iedereen nog tot en met 30 april stemmen voor de publieksprijs, die de BNA dit jaar voor het eerst organiseert.

Alle ingezonden projecten zijn te zien op www.bnagebouwvanhetjaar.nl.

Reageer op dit artikel