nieuws

Stadspark T green in Tilburg

Geen categorie

Brom, buro ruimtelijke ordening en en milieu, bestaande uit Joris Verhoeven en Frank van Winden hebben studie gedaan naar een groot stadspark in het Spoorzonegebied van Tilburg. Met T green willen de ontwerpers de bewoners en bestuurders van Tilburg de mogelijkheden tonen van de voormalige NS werkplaats.

Stadspark T green in Tilburg

T green gaat uit van een groot landschapspark met allerlei culturele en toeristische voorzieningen. Belangrijke gebouwen in het gebied van onder andere de voormalige NS werkplaats zullen als paviljoens in het park gesitueerd worden.

Citypark T green strekt zich als een campus uit van het NS plein aan de oostzijde tot de Fraterstraat aan de westzijde. De bestaande spoorbanen worden als wandelpaden ingezet om de bezoeker door het park te leiden. Historisch en functioneel weinig interessante gebouwen worden geheel of gedeeltelijk weggenomen waardoor er extra ruimte en lucht in het park ontstaat. Juist wel bruikbare en interessante gebouwen worden ingezet en fungeren als paviljoens in het openbare groen. Bestaande kabels en buisleidingen, hangend op enkele meters boven het maaiveld, worden voorzien van lichtarmaturen. De bestaande kraanbaan kan dienst doen om schommels aan te hangen.

 t green 

De visie van Joris Verhoeven en Frank van Winden herbergt een trimroute, een restaurant, een markthal, een indoor skatehal, een expositieruimte, een grand café, een stadstuin, een speeltuin en een markthal. Het in het stadspark gelegen centrumplein kan worden ingezet voor evenementen.

Reageer op dit artikel