nieuws

Portaal lanceert nieuwbouwwedstrijd niaNesto

Geen categorie

Woningcorporatie Portaal heeft het nieuwbouwplatform niaNesto gelanceerd. Hierin kunnen huurders zelf hun toekomstige sociale huurwoning samenstellen. Het project daagt tegelijkertijd conceptaanbieders uit het beste duurzame nieuwbouwproject te ontwerpen en de uiteindelijke huurder te laten kiezen wat er gebouwd wordt.

Portaal lanceert nieuwbouwwedstrijd niaNesto

Gemeenten kunnen zich samen met een corporatie inschrijven met een locatie waar de woningen uiteindelijk gebouwd worden. Alle te bouwen woningen moeten duurzaam zijn. Een van de eisen aan de concepten is dat het energierekeningloze woningen zijn.

Provada

Alle partijen kunnen zich aanmelden tot 5 juni 2012 via niaNesto. Tijdens de Provada van 5 tot en met 7 juni worden via een selectieronde de tien beste conceptaanbieders en vijf gemeenten gekozen. Zij gaan door naar de eindronde. Uiteindelijk worden vijf concepten voor 50 huurders in minimaal 3 gemeenten gerealiseerd.

Reageer op dit artikel