nieuws

Nominaties Bouwwereld Bouwtechniek Award bekend

Geen categorie

De nominaties voor de Bouwwereld Bouwtechniek Award zijn bekend. Een jury koos de vijf beste innovatieve bouwdetails uit dertig inzendingen. Vanaf nu kan er worden gestemd. De bekendmaking van de jury- en de publieksprijs vindt plaats op 18 april, op Building Holland.

Nominaties Bouwwereld Bouwtechniek Award bekend

De prijs wil hoogwaardige en innovatieve bouwtechniek belonen en de prestaties van de bouwtechnicus uit de anonimiteit halen. Stemmen kan via deze link.

De genomineerde inzendingen

 1. Geluidabsorberende vloer Scheepvaartmuseum
  Inzender: LBP|SIGHT en Dok Architecten
  De geluidabsorberende vloer in de overkapte binnenplaats van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam bestaat uit composiet tegels (60 x 60 cm), dragend op een metalen frame dat op zijn beurt weer wordt gedragen door de betonnen ondervloer.
 2. Kartonnen ruimtevakwerk Delfse Hockey en Tennisclub
  Inzender: Octatube
  De innovatie betreft een kartonnen hoofddraagconstructie in de vorm van een ruimtevakwerk van kartonnen kokers in combinatie met stalen bollen (het Tuball systeem van Octatube).
 3. Voorgespannen kabelconstructie glasspouw INHolland
  Inzender: Octatube
  Bij dit project spelen drie innovaties: een combinatie van voorgespannen aramide kabels, hi-tech composiet materialen en een constructie die door de spouw van isolatie-glaspanelen loopt.
 4. Parkeergarage met multifunctioneel sportveld
  Inzender: Royal Haskoning
  De innovatie bij dit project zit in de wijze waarop het sportveld is aangebracht op het parkeergaragedak. Het geheim van de oplossing zit in een systeem van lichtgewicht waterdoorlatende kunststof kratjes.
 5. Tubus System herstelt riool flatgebouw Middenhoek Rijswijk
  Inzender: TSI Pipe Technologies Netherlands
  Tubus System is een innovatieve en bewezen relining techniek om binnenhuisriolering te renoveren, zonder hak- en breekwerk.
Reageer op dit artikel