nieuws

Nederlands Deense combinatie wint aanbesteding Emmen

Geen categorie

De aanbesteding van de gemeente Emmen voor het project Theater en Wereld van de Ontmoeting is gewonnen door de combinatie van het Nederlandse architectenbureau Van den Berg Groep uit Kampen en Henning Larsen Architects uit Kopenhagen, Denemarken.

Nederlands Deense combinatie wint aanbesteding Emmen

 

 

 

Troels Troelsen en Dick van de Merve van Van den Berg Groep: “We hebben gekozen voor een gebouw dat in een groot frame is geplaatst. Dit frame functioneert als een theatraal raam naar de magische dierentuinwereld en vormt tegeljkertijd een beschermde stedelijke ruimte als middelpunt. Het frame wordt uitgevoerd als een sterk symbool, als landmark voor de dierentuin en het centrum van Emmen.”

Emmen 

De plannen voor een nieuw theater maken onderdeel uit van Masterplan Emmen Centrum. Het theater komt samen met de Dierentuin in het westelijk gedeelte van het centrum. Het gebouw bevat behalve het theater de entree van het nieuwe Belevenspark van Dierenpark Emmen, de zogenoemde ‘Wereld van de Ontmoeting’.

Het theater krijgt twee zalen: een schouwburgzaal met 800 tot 1000 plaatsen en een vlakke vloerzaal met 300 zitplaatsen of 1000 staanplaatsen.

Emmen 

De combinatie van Architectenbureau Van den Berg Groep  en Henning Larsen Architects versloeg hiermee DP6 architectuurstudio, BDP Khandekar, Mecanoo architecten en MVRDV samen met Bureau Bouwkunde.

Reageer op dit artikel