nieuws

Arnhem neemt bouw nieuw stadsdeel over

Geen categorie

Arnhem wil de bouw van het nieuwe stadsdeel Schuytgraaf aan de zuidkant van de stad zelf ter hand gaan nemen en een einde maken aan de constructie met twee particuliere aandeelhouders. Door de crisis op de huizenmarkt dreigde de grondexploitatiemaatschappij om te vallen. De gemeente wil voorkomen dat Schuytgraaf maar half afgebouwd wordt.

Arnhem neemt bouw nieuw stadsdeel over

 

Dat heeft verantwoordelijk wethouder Marja van Gastel bekendgemaakt. In Schuytgraaf moeten in totaal 6200 nieuwe woningen en tal van voorzieningen worden gebouwd. Krap de helft daarvan is opgeleverd. Er wonen nu ongeveer 8000 mensen.

Overnemen van de grond kost de gemeente 15 miljoen euro. Het bouwprogramma wordt wegens de crisis aangepast en vertraagd. De gemeente beoogt nog wel steeds 6250 woningen te bouwen, maar wil de voorgenomen kantorenbouw schrappen. Ook komen er minder winkels en horecapanden dan gepland. Schuytgraaf zal nu niet in 2018, maar pas in 2028 klaar zijn.

De raad moet op 23 april een besluit nemen over de exploitatie van Schuytgraaf.

ANP

Reageer op dit artikel