nieuws

Agendatip: Design Route 030

Geen categorie

Na het succes van de Dutch Design Week in Eindhoven, vond Utrecht het ook tijd om zijn ontwerpers en designwinkels in de schijnwerpers te zetten. Van 18 tot en met 24 mei vindt de Design Route 030 (DR030) plaats, waarbij 30 producten van lokale ontwerpers in 30 winkeletalages te zien zijn. Het thema is Frisse Blik.

Agendatip: Design Route 030

Met de Design Route 030 worden topstukken die normaal gesproken in een dichte expositieruimte staan, naar een ruimte gebracht waar iedereen ze kan bewonderen. DR030 laat zien wat Utrechtse ontwerpers te bieden hebben en vergroot ook de toegankelijkheid van design.

Route door Utrecht

De bezoekers van de route worden door het hart van Utrecht langs producten van de ontwerpers geleid. Ook buiten de winkeltijden is het bijzondere aanbod te bewonderen; dag en nacht zijn de winkeletalages herkenbaar aan de vormgeving in de DR030-stijl.

Aan de hand van een routekaart, die is opgenomen in het programmaboekje, kan de bezoeker zijn weg vinden langs al het moois. Hierin wordt ook informatie over de deelnemende winkels, de ontwerpers en hun tentoongestelde ontwerpen gegeven.

 

Samenwerking

Design Route 030 werkt samen met diverse culturele partners zoals de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (in het kader van het lustrum, HKU sinds 1987), Task Force Innovatie, Creative Cities Amsterdam Area (CCAA), Vrede van Utrecht, het Centraal Museum en ziemijnDesign.nl. Samen streven we naar het vergroten van de culturele waarde van de stad Utrecht en brengen de stad een stapje dichterbij Culturele Hoofdstad 2018.

Op 18 mei gaat de Design Route 030 officieel van start met een officiële opening in de Winkel van Sinkel door burgemeester Aleid Wolfsen. Iedereen is vanaf 20 uur welkom.

 
Nieuwe Heren, waarvan deze Floodlights in Milaan te zien waren, doen ook mee aan de Design Route 030.

Reageer op dit artikel