nieuws

24H-architecture wint Russische Architectural Award 2012

Geen categorie

De Russische uitgever Salon Press heeft zijn jaarlijkse architectuur prijzen in Moskou uitgereikt. Een internationale jury heeft in de categorie Woningbouw de door 24H-architecture ontworpen woontoren ‘de Witte Roos’ in Nijmegen als beste woongebouw van het afgelopen jaar verkozen.

24H-architecture wint Russische Architectural Award 2012

 

De Witte Roos van 24H-architecture (Boris Zeisser en Maartje Lammers) is een woongebouw in de wijk Hatert in Nijmegen met 72 woningen, zorgvoorzieningen, een gebouwde parkeervoorziening en een publiek dek. Opdrachtgever Portaal heeft met dit gebouw deze Vogelaarwijk een nieuwe impuls willen geven. Het gebouw, dat zich kenmerkt door zijn grote organisch gevormde balkons en het gebruik van onbehandeld Cumaru hout op de gevel, is door aannemer Giesbers eind 2011 opgeleverd.

Reageer op dit artikel