nieuws

Stedelijk Museum heropent op 23 september

Geen categorie

Zondag 23 september is het zo ver, dan opent het Stedelijk Museum in Amsterdam weer haar deuren voor publiek. Dat maakten museumdirecteur Ann Goldstein en de Amsterdamse wethouder Carolien Gehrels (cultuur) eerder deze week bekend.

Stedelijk Museum heropent op 23 september

 

 

 

Het museum voor moderne kunst is sinds 2004 gesloten vanwege een grootschalige renovatie en uitbreiding. Het Stedelijk had volgens de oorspronkelijke planning in 2009 weer open moeten gaan, maar de bouw liep flinke vertraging op. Ook het budget is ruimschoots overschreden. De verbouwing van het museum kost 127 miljoen euro, 20 miljoen meer dan de raming in 2007.

De bouwwerkzaamheden voor de renovatie en vernieuwing werden begin februari afgerond. Sindsdien is installatiebedrijf Imtech bezig met het afstellen van de klimaatinstallaties in de oud- en nieuwbouw van het museum. Deze klus gaat enkele maanden duren.Na de klimatisering handelt VolkerWessel de opleverpunten af. De medewerkers hebben begin deze maand al hun intrek genomen in het Stedelijk.

In de zalen van de nieuwbouw is straks de tentoonstelling Beyond Imagination te zien. Daar zijn werken van twintig in Nederland wonende kunstenaars te bewonderen. Het gaat om onder andere de Brit Rory Pilgrim en de Nederlander Jan van Toorn.

Het Stedelijk Museum bestaat sinds 1874. De collectie bevat inmiddels 90.000 kunstvoorwerpen, die dateren van 1870 tot nu.

Reageer op dit artikel