nieuws

Raad Emmen akkoord met nieuw dierenpark

Geen categorie

Emmen krijgt zijn nieuwe dierentuin. Begin deze week is de gemeenteraad akkoord gegaan met de verhuizing en nieuwbouw van Dierenpark Emmen dat in 2015 verder gaat als een belevenispark rondom meerdere thema’s, zoals het poolgebied, de woestijn en de tropen.

Raad Emmen akkoord met nieuw dierenpark

 

 

 

De raadsvergadering was het sluitstuk van een lange discussie in de Drentse stad over de toekomst van de dierentuin. Die werd in de jaren ’90 meer dan eens uitgeroepen tot mooiste en modernste van Europa, maar verkeert nu al jaren in financieel zwaar weer.

Tegenstanders vrezen dat het project de gemeente vele miljoenen euro’s zal kosten, omdat het nieuwe dierenpark volgens hen nooit rendabel is te krijgen. Ook het onderzoeksbureau Twijnstra Gudde waarschuwde vorige week voor een mogelijk fiasco.

De gezamenlijke overheden (gemeente, provincie en het rijk) steken 170 miljoen euro in de nieuwbouw. De rest komt van externe geldschieters. Volgens het gemeentebestuur is een nieuwe dierentuin van groot belang voor de werkgelegenheid van Emmen.

Dierenpark Emmen maakt al jaren verlies. Ruim een jaar geleden kon een dreigend faillissement op het nippertje worden afgewend door een overlevingskrediet van de gemeente. Bij de reorganisatie die daarop volgde, gingen ongeveer 70 banen verloren.

Reageer op dit artikel