nieuws

Projectbezoek De Gruyterfabriek op donderdag 29 maart

Geen categorie

Na twee geslaagde projectbezoeken in woontoren New Orleans in Rotterdam en het nieuwe hoofdkantoor van TNT Centre in Hoofddorp, leidt hoofdredacteur Harm Tilman opnieuw een gezelschap rond in een spraakmakend project. Op 29 maart bezoeken we de Gruyterfabriek’ in ’s-Hertogenbosch: een industrieel complex dat op inspirerende wijze is getransformeerd tot woon- en werkomgeving. De rondleiding wordt voorafgegaan door presentaties door projectarchitect Jeroen van de Ven van TARRA en directeur Clemens Bolhaar van investeerder BIM. Na afloop is er een borrel. Deelname voor abonnees van de Architect is gratis.

Projectbezoek De Gruyterfabriek op donderdag 29 maart

Honderd jaar geleden markeerde de industriële ontwikkeling van ’s-Hertogenbosch West de ‘Poort van het Zuiden’. Het fabriekscomplex is ooit aangekocht door NV BIM. Het cluster van bouwdelen doet sinds de jaren ’80 dienst als bedrijvencentrum. Sinds 2007 is samen met architecten Joris Raymakers en Jeroen van de Ven van TARRA gezocht naar nieuwe mogelijkheden voor het complex binnen de strategie ‘behoud door ontwikkeling’.

Volgens het ontwerp is het gebouw alzijdig gemaakt en zijn de hoven omgevormd tot nieuwe entrees. De eerste verdieping is over alle bouwlagen verbonden, de gangwanden zijn open gemaakt en etaleren zo de bedrijven. De clustering van bouwdelen levert een afwisseling op van bijzonder representatieve maar ook introverte werklocaties, van klimaatbeheerste kantoren tot rauwe werklofts. De transformatie van de Gruyterfabriek afficheert opnieuw het gebied, het gebouw en de gebruikers als bruisend entree van de stad.

Meer informatie over het project vind je hier.

Aanmelden

Je kunt je eenvoudig aanmelden voor het bezoek aan De Gruyterfabriek via www.dearchitect-events.nl. Er is slechts ruimte voor 25 personen, dus zorg dat je er snel bij bent!

Reacties van deelnemers aan eerdere projectbezoeken:

“Het was een leuke avond! Een mooi en goed gebouw, interessante lezingen en inspirerende mensen gezien en gesproken!” – Axel Möltgen van FARO Architecten

“De TNT rondleiding en de inspirerende presentaties… ik heb ervan genoten! En het was vlekkeloos georganiseerd. Mijn complimenten.” – Anco Bakker van De Groot & Visser

“Met plezier heb ik gisteren deelgenomen aan het projectbezoek TNT. Hartelijk dank en graag tot de volgende keer!” – Julia Hevemeyer van de Zwarte Hond

Reageer op dit artikel