nieuws

Nationaal Onderwijsmuseum naar Dordrecht

Geen categorie

Het Nationaal Onderwijsmuseum verhuist naar Dordrecht. Op zondag 1 april 2012 is het pand aan de Nieuwemarkt 1a voor de allerlaatste keer geopend voor publiek en is er een feestelijke slotmanifestatie die de gehele dag gratis toegankelijk is.

Nationaal Onderwijsmuseum naar Dordrecht

Het Nationaal Onderwijsmuseum is sinds 1986 gevestigd in de voormalige Gemeentebibliotheek van Rotterdam. De gemeente Rotterdam heeft besloten de subsidie aan het museum af te bouwen tot nul in 2015 en heeft het museum verzocht te verhuizen.

Het museum en de gemeente Dordrecht hebben de intentie uitgesproken om het Nationaal Onderwijsmuseum in pand De Holland in Dordrecht, (1939-architect Sybold van Ravesteyn) te huisvesten. Op dit moment worden de haalbaarheid en de mogelijkheid van het plan nader onderzocht.

Blik op de toekomst

Het Nationaal Onderwijsmuseum dient uiterlijk 1 juli 2012 de huidige locatie in Rotterdam te verlaten. De officiële heropening van het museum zal naar verwachting in september 2014 plaatsvinden. Omdat gebouw De Holland dan nog niet gebruiksklaar is, wil het museum tijdelijk haar intrek nemen in Nieuwe Haven 26 in Dordrecht.

Gedurende de sluiting van het museum is het museum te volgen op www.onderwijsmuseum.nl

Reageer op dit artikel