nieuws

Madurodam na heropening interactiever

Geen categorie

Op 1 april opent Madurodam in Den Haag de deuren. Het park dat dit jaar zijn 60-jarig bestaan vier is langere tijd gesloten geweest vanwege een grondige verbouwing die ongeveer acht miljoen heeft gekost.

Madurodam na heropening interactiever

De bekende, karakteristieke miniaturen blijven het hart van het nieuwe Madurodam vormen. Ze worden onderverdeeld in drie gebieden: ‘water als vriend en vijand’, ‘oude binnensteden’ en ‘Nederland als inspiratiebron voor de wereld’ (architectuur, innovaties, entertainment en design).

Na de heropening kan er meer dan alleen kijken naar de miniaturen. via tientallen interacties kunnen de bezoekers zelf aan de slag, bijvoorbeeld door het bedienen van het schaalmodel van de Oosterscheldekering, het leegpompen van een polder en het laden en lossen van schepen in de haven van Rotterdam.

Via digitale informatieschermen en de eigen smartphone kunnen bezoekers de verhalen achter de objecten multimediaal beleven. Daarnaast is er een speeltuin aangelegd met als thema de Waddenzee en zijn er nieuwe horecafaciliteiten.

Reageer op dit artikel