nieuws

Fietsenstalling van de toekomst

Geen categorie

Fietsen worden steeds vaker gebruikt en dus ook vaker gestald. U-Stal is op zoek naar voorbeelden van het stallen van fietsen in de toekomst. Hoe zit dit er uit over tien jaar in een stedelijk gebied. Blijven fietsenstallingen mensbewaakt of krijgt techniek en automatisering de overhand? Worden stallingen de nieuwe ontmoetingsplek in de wijk, met toezicht op de openbare ruimte en koffiecorner? Of blijft de traditionele fietsenstalling bestaan, naast elkaar, of boven en onder elkaar in een metalen rek.

Fietsenstalling van de toekomst

Volgens U-Stal moet onze fietsenstalling van de toekomst de fietser verleiden om de stalling te gebruiken; hij moet aantrekkelijk, overzichtelijk, sociaal veilig en gemakkelijk zijn. Ook moet worden nagedacht over het parkeren van de fiets van de toekomst, de e-fiets, fietsen met aanhangers, bakfietsen en ligfietsen. De stalling van de toekomst bedient verschillende fietsers; kortparkeerders en langparkeerders.

De inzendingen moeten 27 april 2012 binnen zijn. De nominaties worden op 16 mei tijdens een symposium ter ere van het 25-jarig jubilieum van U-Stal bekend gemaakt.

Meer informatie: www.u-stal.nl/nieuwsarchief/42-nieuws-prijsvraag

Reageer op dit artikel