nieuws

El Malecón door West 8

Geen categorie

West 8 heeft gewerkt aan de herontwikkeling van het waterfront El Malecón van Puerto Vallarta in Mexico. Met de nieuwe boulevard van een kilometer hoopt de kustplaats de culturele en economische positie in de regio te versterken door meer toeristen naar het gebied te trekken.

El Malecón door West 8

 

 

Samen met Trama Architectos (project architect) en Estudio 3.14 (openbare ruimte en landschapsarchitectuur) heeft West 8 het sociale hart van de stad getransformeerd in een plek dat zowel de lokale identiteit als de belofte voor de toeristische industrie uitspreekt. Tegelijkertijd vormt het een locatie waar toeristen en de lokale bevolking kunnen samenkomen. Het ‘Moonlight effect’ is hierin belangrijk. De nieuwe lichtstrategie creëert een vriendelijke en romantische atmosfeer die dag en nacht uitnodigt tot een ontspannende wandeling over de boulevard.

Een ander belangrijk element van de wandelpromenade is het mozaïek ‘Mosaico Vallanta’. Dit verenigt twee lokale tradities: het traditionele rivierstenen trottoir en een ontwerp geïnspireerd op een meesterwerk uit de Huich-of-cultuur van de bekende kunstenaar Fidenzio Benitez. Dit ontwerp verbeeldt het ontstaan van Puerto Vallarta en voegt zo de lokale cultuur toe aan de moderne boulevard.

Reageer op dit artikel