nieuws

Bureau Botersloot wint CasaNova 2011

Geen categorie

Ontwerpbureau Botersloot uit Rotterdam heeft de ideeënwedstrijd Casa Nova gewonnen met het ontwerp ‘Thuis aan de Kreek’ voor woningbouw in Schipluiden. Dat heeft Stadsgewest Haaglanden, de organisator van de wedstrijd, bekendgemaakt. De prijs bestaat uit 6000 euro.

Bureau Botersloot wint CasaNova 2011


Bureau Botersloot
maakte het plan ‘Thuis aan de Kreek’ waarin kreekruggen en veenweide dienen als landschappelijke kaart. Het bureau nam het in de eindstrijd op tegen het ontwerp ‘7123SL’ van Marieke van den Dungen en Noord van de Loo. Zij bedachten een plan met veel water.

Een tweede plan, ‘De Hoeve, het Erf, de Gaarde’, combineerde de ruime boerenhoeven van vroeger met allerlei woonvormen van nu, ingediend door Studio Ka uit Rotterdam. De derde nominatie, ‘Hoffelijk’,  was van Lap Landscape Urban Design en Plane Sight Architecture, eveneens uit Rotterdam. Dit bureau borduurde verder op het thema van de hof. Locus Architecten uit Amsterdam zocht het met ‘Je huis is je leven’ in de boerderijsfeer net zoals ‘Ons Erf’ van Architektenburo van Rassel uit Maasland. Het Amsterdamse bureau De Stuurlui heeft in het plan ‘Schuren, schapen en appelbomen’, de vormen van de grote boerenschuren gebruikt.

Bouwen in een dorp

‘Bouwen in een dorp: wonen om te leven’, was het thema van Casa Nova 2011. Volgens de organisatie gaat bij stedebouw en architectuur de aandacht vooral uit naar bouwen in de stad. Zo dreigen dorpen het kind van de rekening te worden. Daarom kregen de wedstrijddeelnemers de opdracht een ontwerp te maken voor de locatie van het huidige gemeentehuis van de gemeente Midden-Delfland in Schipluiden, dat plaatsmaakt voor woningbouw.

Reageer op dit artikel