nieuws

Atelier PRO krijgt opdracht Pleincollege Eindhoven

Geen categorie

atelier PRO heeft van Ons Middelbaar Onderwijs de opdracht gekregen voor de renovatie, vernieuwing en nieuwbouw van het Pleincollege de Burgh & Aloysius / de Roosten in Eindhoven. Het betreft de restauratie van het bestaande deel en een uitbreiding aan de oostzijde van de ringweg, als nieuw onderkomen van de MAVO Aloysius/de Roosten en sportprogramma.

Atelier PRO krijgt opdracht Pleincollege Eindhoven

 

 

De scholen gaan sommige ruimtes delen maar krijgen van atelier PRO wel een eigen identiteit. Beiden hebben een eigen plein en entreegebied grenzend aan het nieuw te bouwen deel. Van deze bebouwing is vanaf de ringweg slechts een glimp te zien. Het opgewerkte bestaande hoofdgebouw blijft met zijn krachtige historisch uitstraling verantwoordelijk voor de interactie met de buurt en stad.

Hiervoor krijgen het 4-laagse vijftiger jaren complex en de, na noodzakelijke sloop, overgebleven originele praktijkhallen met karakteristieke dakvorm, een extraverte functie. Door de bestaande plint volledig transparant te maken, fungeert deze als etalage naar de buurt en ringweg. Hier presenteert de Kunst & Cultuur tak zich. De zichtbaarheid zet zich voort in de praktijkhallen, waar het vernieuwde Techniekonderwijs van het Pleincollege is teruggeplaatst op de oorspronkelijke plek.

Reageer op dit artikel