nieuws

Agendatip: Architectonische constructies van Frank Havermans

Geen categorie

Op dinsdag 13 maart is in de reeks Architectuur Documentaire Avonden van het ACN de aflevering over de constructies van Frank Havermans te zien.

Agendatip: Architectonische constructies van Frank Havermans

 

 

 

Het werk van Frank Havermans komt voort uit een gecombineerde fascinatie voor de architectonische ruimte en de bouwkundige constructie. Het hele spectrum van de architectuur, van meubel/interieur tot installaties en gebouwen tot het grootschalig stedenbouwkundige staan tot zijn beschikking als zijn werkveld. Naast deze fascinatie speelt materialiteit en het maakproces een belangrijke rol. Dit uit zich in het ontwerpen en vervaardigen van architectonische installaties waarin tactiele waarden en tektoniek prominent aanwezig zijn. Als uitgangspunt gebruikt hij vaak constructieve elementen uit de omgeving. Deze worden geherinterpreteerd. Dit resulteert bijna altijd in schijnbaar zwevende elementen die de zwaartekracht tarten. In een aantal werken is de constructie zo prominent dat zij tot beeld is verworden. De constructie gaat als vanzelfsprekend over in het beeld of de functie.

De reeks ‘Architectuur raakt kunst’ bestaat uit zeven avonden die worden afgesloten met een nagesprek. Na deze avond wordt de reeks voortgezet op 10 april, 15 mei 2012. Meer informatie over het programma is te vinden op www.architectuurcentrumnijmegen.nl.

Architectuur Documentaire Avonden: ‘Architectuur raakt Kunst
13 maart: Architectonische constructies van Frank Havermans
Locatie: Het Lindenbergtheater, Ridderstraat 23, Nijmegen
Vooraf reserveren via 024-3273737 of via www.delindenberg.com
Toegang 8,- euro

Reageer op dit artikel