nieuws

ZigZagCity

Geen categorie

Van 20 april tot en met 6 mei ondergaat het Lijnbaankwartier in Rotterdam een metamorfose en biedt het een alternatieve route door de binnenstad. Architecten en kunstenaars transformeren onder de naam ZigZagCity de verborgen hofjes en passages in vrolijke speel- en rustplekken. Het evenement vindt plaats tijdens de eerste weken van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam.

ZigZagCity

 

Op verschillende locaties op de route doen kunstenaars en architecten ingrepen in de buitenruimte. Zoals het kunstenaarsgezelschap Observatorium, bekend van onder meer de installatie Perron Mozaïque tijdens festival Motel Mozaïque in 2007. Ook DUS Architecten maakt een installatie voor het festival. Dit bureau maakte in 2010 een uit paraplu’s bestaande pop-up bar in de Witte de Withstraat: the Bucky Bar.Daarnaast zijn er optredens en voorstellingen op verschillende plekken.

 Observatorium ZigZagCityPerron Mozaïque (2007) van kunstenaarsgezelschap Observatorium

 ZigZagCity sluit aan bij de 5e IABR (20 april tot en met 12 augustus). Onder de titel Making City wordt getoond hoe de stad van morgen tot stand komt. Hoofdlocatie is het NAi. Daarnaast is rond het Centraal Station en Hofplein te zien hoe de stedelijke omgeving van de toekomst eruit kan zien. Het Schieblock vormt hier de spil met een programma van events, tentoonstellingen, pop-up stores en pocket parks. ZigZagCity verbindt de centrale plekken van de IABR en sluit aan bij het architectuurprogramma van festival Motel Mozaïque.

Het event is op verschillende manieren te beleven. Door zelfstandig een route te volgen, door een uitgebreide tour te boeken of door optredens en voorstellingen op de route te bezoeken. De gidsen van Rotterdam ArchiGuides vertellen verhalen over heden, verleden en toekomst van de binnenstad.

Reageer op dit artikel