nieuws

Uitslag Rotterdam designprijs 2011

Geen categorie

Gisteren werd de Rotterdam designprijs 2011 in Museum Boijmans van Beuningen uitgereikt, van de 15 genomineerde projecten, gekozen door Joanna van der Zanden en 5 scouts, werd het project van Rietveld Landscape unaniem tot winnaar uitgeroepen. De Premsela Publieksprijs ging naar het tijdloze Vlaamsch Broodhuys.

Uitslag Rotterdam designprijs 2011

 

 

Vacant NL where architecture meets ideas van Rietveld Landscape is een ontwerp dat erin slaagt door middel van eenvoud een complexe inhoud te tonen. De winnaar toont dat ruimte vereist is voor alle dagelijkse activiteiten, maar bovenal, dat het nodig is voor de geest. Daarom spoort de installatie de Nederlandse overheid aan om leegstaande panden een nieuw leven te geven. Door hun oneindigheid aan functiemogelijkheden kunnen aan deze gebouwen een creatieve en ondernemende activiteit gegeven worden en krijgt dit ontwerp een brede definitie van ontwerp en design toegeschreven. Het is een werk die een continuïteit kent, op vlak van visualisatie, signaal en politiek.

 Vlaamsch Broodhuys publiekswinnaar

Bij de winnaar van de Publieksprijs wordt de op hol geslagen samenleving aangekaart. Dimitri Roels gebruikt het tijdloze product brood om aan te tonen dat niet alles anders of nieuw hoeft te zijn. Brood geeft net die weerspiegeling van wie we in ons diepste wezen zijn. Het Vlaamsch Broodhuys is een plaats waar authentieke producten worden verwerkt en is ook een plaats om tot zichzelf te komen.

Een andere opmerkelijke installatie was ‘hello fashion’ van Monique van Heist. Haar modecollectie kent een voortdurende uitbreiding van de kleerkast, die elk seizoen van textuur en tint wisselt.

Reageer op dit artikel