nieuws

Twee architecten ontwerpen Berlage-Hof Groningen

Geen categorie

Architectenbureaus Vellinga Menkveld en BDG hebben de opdracht gekregen om hun schetsontwerpen voor het nieuwsbouwproject Berlage-Hof in Groningen door te ontwikkelen. In de eerste fase worden 48 nieuwe woningen verdeeld over vijf typen gerealiseerd.

Twee architecten ontwerpen Berlage-Hof Groningen

 

Het nieuwbouwproject Berlage-Hof, wordt gebouwd aan de Antillenstraat in de Korrewegwijk. Het project bestaat uit vijf typen woningen: Laanwoningen, Parkwoningen, Hofwoningen, Ecowoningen en parkappartementen. Bureau Vellinga Menkveld is verantwoordelijk voor de uitwerking van de Laanwoningen en Parkwoningen. De eerste verwijst naar het oorspronkelijke werk van Berlage, terwijl de Parkwoningen naar zijn latere, moderne periode verwijzen. Architectenbureau BDG werkt de Hofwoningen en Ecowoningen verder uit. De Hofwoningen vormen het centrale middelpunt van de woonlocatie. De vormgeving en de woonomgeving zijn gericht op “noaberschap in de stad”. Ruimte voor ontmoetingen en mogelijkheden om te spelen. De Ecowoningen bieden een ruime keuze aan duurzaamheidsmaatregelen

De keuze voor twee architecten is mede bepaald door de 120 Preview Members, die aan het bouwproject verbonden zijn. Dit zijn aspirant-kopers, die bij de ontwikkeling de ruimte krijgen om mee te denken over de architectuur, maar bijvoorbeeld ook de inrichting van de directe leefomgeving.

Reageer op dit artikel