nieuws

Spoorbouwmeester tekent bij voor nieuwe periode

Geen categorie

De huidige Spoorbouwmeester Koen van Velsen is gevraagd door de directies van ProRail en NS om aan te blijven als Spoorbouwmeester. Op 1 januari 2012 start een nieuwe periode van drie jaar. Hij heeft in 2009 de functie overgenomen van Nathalie de Vries.

Spoorbouwmeester tekent bij voor nieuwe periode

 

 

Vergelijkbaar met de Rijksbouwmeester wordt de positie van Spoorbouwmeester in deeltijd ingevuld door een architect, in dit geval Koen van Velsen, uit de beroepspraktijk. Een Spoorbouwmeester focust zich op beleid, overleg, inspiratie en het uitzetten van ‘de grote lijnen’. De ambitie van de Spoorbouwmeester en bureau Spoorbouwmeester is het neerleggen van een uitdagende maar maakbare visie met betrekking tot vormgeving en inrichting van ruimte, die op de middellange termijn moet resulteren in een onderscheidende presentatie en een herkenbaar en consistent totaalbeeld rond het spoor.

Reageer op dit artikel