nieuws

Rijnhavenbrug vanmiddag open

Geen categorie

De Rijnhavenbrug door Quist Wintermans Architekten is klaar. De nieuwe verbinding tussen de Wilhelminapier en Katendrecht wordt vanmiddag in bedrijf genomen.

Rijnhavenbrug vanmiddag open

De brug takt op de Wilhelminapier aan ter hoogte van het Landverhuizersplein, voor hotel New York. Op Katendrecht takt de brug aan ter hoogte van het Deliplein. De brug heeft een stoere uitstraling en laat duidelijk zien hoe de beweegbaarheid geregeld is.

Slechts één meter dik

Omdat de gemeente Rotterdam het zicht op de Rijnhaven niet wilde versperren, gold transparantie voor dit ontwerp als belangrijke eis. De 160 meter lange voetgangersbrug is daarom slechts één meter dik. Om het geheel zo slank mogelijk te houden, zijn de vaste brugdelen van staal gemaakt, terwijl ook de pijlers zo slank mogelijk zijn gedetailleerd. De brug bestaat uit één te openen en vier vaste delen.

De Rijnhavenbrug is gebouwd door de combinatie Colijn-Hillebrand.

Reageer op dit artikel