nieuws

Oproep projecten Food & Architecture

Geen categorie

ARCAM en de BNA (Kring Amsterdam Kennemerland) zijn op zoek naar initiatieven, ondernemingen of interessante projecten die aansluiten bij het thema ‘voedsel en architectuur’ van de Dag van de Architectuur 2012.

Oproep projecten Food & Architecture

 

 

 

 

 

 

In 2012 staat de DvdA in het teken van ‘voedsel en architectuur’ waarbij Amsterdam zich richt op de omgeving rondom de Centrale Markthal, op het Food Center Amsterdam. De eerste gebouwen in de steden hadden als functie het uitruilen van voedsel. Rondom deze plekken ontstond het stedelijke leven en vanuit daar leidde dit tot verdere stedelijke ontwikkeling. Zo vanzelfsprekend en aanwezig als voedselproductie en -stroming vroeger waren, zo onzichtbaar is dit tegenwoordig. In het weekend van 23 en 24 juni wordt deze productie en distributie bloot gelegd. Ook wordt het belang van voedsel voor de stedelijke ontwikkeling van Amsterdam aangetoond en hoe voedsel ervoor heeft gezorgd dat Amsterdam is zoals het is.

ARCAM en de BNA zoeken opdrachtgevers, ontwerpers, gebruikers en bewoners die hun gebouwen willen openstellen of hun projecten en initiatieven, die van doen hebben ‘voedsel en architectuur’ openbaar willen maken.

Weet jij zo’n project of werk je aan zo’n initiatief, mail dan naar Arcam.

Reageer op dit artikel