nieuws

Onthulling Aziatisch paviljoen Rijksmuseum

Geen categorie

Deze donderdag, 16 februari, wordt het interieur onthuld van het Aziatisch Paviljoen, de nieuwste toevoeging van het Rijksmuseum. Het paviljoen is het werk van het Spaanse architectenbureau Cruz y Ortiz.

Onthulling Aziatisch paviljoen Rijksmuseum

 

 

Antonio Cruz en Antonio Ortiz, verantwoordelijk voor de volledige vernieuwing van het Rijksmuseum, hebben het paviljoen in een vijver geplaatst tussen het hoofdgebouw en de nieuw ingerichte Philipsvleugel. Om een sterke visuele band met het hoofdgebouw te behouden is de oostzijde van het nieuwe gebouw voorzien van een glazen wand. Dankzij deze façade kunnen passanten van buitenaf al een stukje van de collectie zien.

 

In het paviljoen komen de verschillende Aziatische kunststromen en stijlontwikkelingen samen en vormen zo een unieke collectie. Deze werd samengebracht door de Vereniging van Vrienden der Aziatische kunst en het Rijksmuseum zelf.

Reageer op dit artikel