nieuws

NAi wint hoofdprijs Shenzen Biënnale voor architectuur en stedebouw

Geen categorie

Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) heeft met de tentoonstelling ‘Housing with a mission’ de ‘2011 Shenzhen & Hong Kong Bi-city Biënnale of Urbanism/Architecture Organizer Committee Special Award’ gewonnen. Volgens de jury had het paviljoen de grootste betekenis voor de Chinese architectuurpraktijk. De tentoonstelling toont met tien maquettes ontwerpoplossingen voor betaalbare huisvesting voor de zogenoemde ‘ant tribe’. De ontwerpen kwamen tot stand in een samenwerkingsproject tussen Nederlandse en Chinese architecten.

NAi wint hoofdprijs Shenzen Biënnale voor architectuur en stedebouw

De samenwerking tussen Nederlandse en Chinese architectenbureaus is voor beide partijen interessant; Nederland deelt kennis op het gebied van sociale huisvesting, China brengt lokale kennis en architectonische expertise in en biedt bovendien uitdagend werk voor de architecten. De ontwerpen worden komend jaar in het noorden van Beijing gerealiseerd door de Chinese projectontwikkelaar VANKE, partner van het NAi.

Meer informatie over de tentoonstelling ‘Housing with a mission’ vind je hier.

Reageer op dit artikel