nieuws

Meest bekeken projecten januari 2012

Geen categorie

Het ontwerp van Rocha Tombal Architecten voor een basisschool in Den Haag is het meest bekeken project van januari 2012. Onderstaand een overzicht van de projecten die eveneens in de belangstelling van onze bezoekers stonden.

Meest bekeken projecten januari 2012

 

 

 

De Top Tien

 

School

1. Basisschool in Den Haag
Deze school staat op het noordelijke plein van het voormalig Groothandelsmarktterrein in Den Haag. Een bestaand zes meter hoog trafohuis is prominent op het plein afwezig. Rocha Tombal Architecten hebben de aanwezigheid van de trafo naar eigen zeggen verzacht door het vriendelijke beeld van de nieuwe basisschool.

Culemborg 
2. Woonboerderij in Culemborg
Gelegen ten noordoosten van Culemborg, in een bocht van de Lek, ligt een appelboomgaard tussen de weiden. Hierin staat, aan een door hoge bomen geflankeerde weg, een klein boerderijtje. Omdat het boerderijtje te klein was voor hedendaagse bewoning is er voor gekozen uit te breiden. Reset Architecture heeft deze uitbreiding en de renovatie van de boerderij vormgegeven.

Werkschuur
3. Verbouwing en werkschuur in De Meern
De bestaande woning bestaat uit twee beukbreedtes die in de lengte van de woning iets ten opzichte van elkaar zijn verschoven. Deze geleding heeft Rolf Reichardt ingezet door de aanbouw en de werkschuur in de diepte van de kavel te positioneren. Achter op de kavel staan tuinkassen. Innovacomplex

4. Innovacomplex in Venlo
Het Innovacomplex, een ontwerp van Jo Coenen,  is een hoog, abstract bouwvolume, dat de toegangspoort vormt tot de Floriade in Venlo. Het kent een groot aantal duurzame maatregelen, waaronder een luchtkussendak van ETFE.

 Flora
5. Villa Flora in Venlo
De hoofdvorm van de Villa Flora op het Floriadeterrein in Venlo is gebaseerd op Jón Kristinssons ontwerp voor het zelfvoorzienend stadskantoor voor Lelystad uit 1976-’77 met parabolische zonnecollectoren, seizoenswarmteopslag in de natte klei en een hybride klimaatinstallatie.

 Ginkgo
6. Ginkgo wooncomplex in Beekbergen
Veel kleine dorpen in ons land bestaan voornamelijk uit eengezinswoningen die onbetaalbaar zijn voor jonge starters en niet geschikt voor ouderen met mobiliteitsproblemen. Het Ginkgo wooncomplex in Beekbergen, ontworpen door Casanova + Hernandez Architects biedt een aantal passende typologieën voor deze doelgroepen. Het contrast tussen de groen-transparante huid en de baksteengevel is ingefluisterd door de context. Deze bestaat aan de ene kant uit een park en aan de andere zijde uit een naoorlogse woonwijk uit de jaren vijftig.

 Stadsbibliotheek
7. Stadsbibliotheek in Stuttgart (D)
De locatie voor het gebouw is een centraal, licht hellende kavel midden in het gebied waar in de toekomst de Europese wijk zal verreizen. In de toekomst zal de stadsbibliotheek zijn gevestigd op het Mailänder plein en zal dankzij zijn vorm en maat het centrum van de nieuwe wijk vertegenwoordigen. Yi architects versterkt het met effect van de structuur van het lichtgrijze sierbeton en de glazen bakstenen, het fysieke voorkomen van de 45 meter hoge kubus.

 State
8. Raad van State in Den Haag
Vertrekken naar nieuwbouw was voor de Raad van State geen optie, gezien de historische verbondenheid met de plek in het centrum van Den Haag. Merkx + Girod architecten gaf het bestaande gebouwencomplex in tien jaar tijd een majestueuze make-over. Nieuwe elementen zijn zowel scherp als subtiel ingepast, waarmee de Raad klaar is voor de toekomst.

 kapsalon
9. Kapsalon Xantippe in Brugge
De Belgische interieurarchitect Lieven Musschoot kreeg de opdracht om van kapsalon Xantippe een ruimte te maken waar binnen en buiten met elkaar in verbinding staan. Daarbij diende het interieur rust, openheid en een ‘zen’-uitstraling te hebben, en onderscheidend te zijn.

 Coffeesho
10. Coffeeshop Hi/Lo in Utrecht
De eerste nieuwe coffeeshop in Utrecht in 20 jaar, gevestigd aan de Croeselaan, is door Workshop of Wonders ontworpen als een eigentijdse en hoogwaardige horecagelegenheid, met een Arabisch tintje. De naam Hi/Lo is in het interieur vertaald naar twee sferen, een helderwitte hemel en een mysterieuze hel.

Reageer op dit artikel