nieuws

Jeanne Dekkers ontwerpt nieuwbouw Deltares Delft

Geen categorie

Jeanne Dekkers is door Deltares ingeschakeld om een ontwerp te maken voor de geplande nieuwbouw in Delft. Deltares is een onafhankelijk kennisinstituut dat zicht richt op innovatieve, wereldwijde oplossingen voor water, ondergrond en infrastructuur. Onlangs is de bouw gestart.

Jeanne Dekkers ontwerpt nieuwbouw Deltares Delft

 

 

Het ontwerp van Jeanne Dekkers bestaat uit een kantoorgebouw (6100 m2) voor ongeveer 360 werkplekken, een vergader- en congrespaviljoen (280 m2) en een nieuwe toegangsbrug vanaf het te ontwikkelen wetenschapspark Technopolis. Het nieuwe kantoorgebouw is een energie- en CO2-arm gebouw. Dekkers heeft de nieuwbouw voorzien van een ‘reagerende’ gevel. Volgens Dekker “krijgt het gebouw een overstek waarmee kan worden gespeeld om zo de warmtelast te beperken. Hierdoor is geen zonwering nodig. Deze overstekken variëren afhankelijk van de oriëntatie van 250 mm tot 930 mm en zijn gerelateerd aan de bezonningslast.”

De nieuwbouw refereert door zijn alzijdige vorm naar de jaren zeventig architectuur van het bestaande, originele complex. De oplevering wordt medio 2013 verwacht.

Reageer op dit artikel