nieuws

Governors Island weer een stap verder

Geen categorie

Vier jaar na het winnen van de ontwerpcompetitie voor het Governors Island project in New York heeft West 8 vorige week de laatste ontwerpen van de eerste fase aan de opdrachtgever, The Trust for Governors Island, overhandigd.

Governors Island weer een stap verder

 

Governors Island, het nieuwe openbare park van New York gaat de ecologie, de geschiedenis en de de cultuur  van New York Harbor omarmen. Na de oplevering moet het eiland als een baken in de haven komen te liggen.

Het plan van West 8 bestaat uit onder meer drie nieuwe open ruimtes op het eiland, een grote promenade en een groot park gelegen op de zuidelijke helft van het eiland.

West 8 werkt voor dit project samen met Rogers Marvel Architects, Diller, Scofidio + Renfro, SMWM, Urban Design+.

Reageer op dit artikel