nieuws

Bouwstart cultureel centrum Belfeld door Jeanne Dekkers

Geen categorie

In het Limburgse Belfeld is de bouw gestart voor de nieuwbouw van het cultureel centrum De Hamar. Het gebouw, een ontwerp van Jeanne Dekkers Architectuur te Delft, gaat ruimte bieden aan het verenigingsleven dat Belfeld rijk is, en vormt na oplevering het nieuwe hart van het dorp.

Bouwstart cultureel centrum Belfeld door Jeanne Dekkers

Het ontwerp van Jeanne Dekkers vervangt het oude, inmiddels gesloopte gemeenschapscentrum. Alleen de sporthal en de bibliotheek zijn behouden gebleven. Zij worden door de nieuwbouw ruimtelijk met elkaar verbonden en krijgen elk een nieuwe entree via het Gemeenschapscentrum.

De nieuwbouw gaat plaats bieden aan een foyer met bar, een multifunctionele grote zaal, diverse vergaderruimten en een Gezondheidscentrum. Onderdeel van de opgave was het maken van een nieuw plein zodat het gebouw onderdeel gaat uitmaken van de routing door het centrum. De inrichting van het plein, met terras, groenvoorzieningen en zitelementen, sluit met zijn ronde vormen aan bij het dorpse karakter van Belfeld.

Knikken in de gevel geleden de massa en zorgen voor een dynamisch perspectief. Door het vele glas is goed zichtbaar wat er binnen in het gebouw gebeurt. Het metselwerk bestaat uit verschillende kleuren en verwijst naar het lokale gebruik van baksteen in Belfeld.

Reageer op dit artikel