nieuws

Agendatip: #Redefining Architecture

Geen categorie

ARCAM besteedt de komende maanden aandacht aan het opnieuw definiëren van het begrip architectuur. Een nieuwe architectuurnota is in de maak waarin de rijksoverheid haar verdere terugtreden vastlegt. Het appèl op lagere overheden wordt hierdoor groter terwijl tegelijk wordt bezuinigd op de fondsen die daaraan kunnen bijdragen.

Agendatip: #Redefining Architecture

 

 

 

In reactie op dergelijke ontwikkelingen zijn alle betrokkenen bij de bouw zich aan het heroriënteren. Algemeen wordt erkend dat ook de positie van de architect nooit meer zal zijn wat zij was en dat er veel uitdagingen liggen. De vraag is: welke zijn dat en waarop zijn ze gebaseerd? Bestaat architectuur nog? Als discipline, als culturele waarde? Wat zegt het precies dat in de Amsterdamse Kunstenplannota het begrip ‘architectuur’ een te verwaarlozen rol speelt? Wat is architectuur in een tijd waarin een Nederlands Architectuurinstituut het begrip zonder probleem uit zijn naam kan schrappen? Is architectuur voornamelijk een van de mogelijke producten (outputs) van een ‘culturele industrie’?

Om antwoorden op deze vragen te krijgen organiseert Arcam een aantal lezingen waarin wordt gekeken naar de toekomst van architecten.
07.02.12 – Thijs Asselbergs. Hij spreekt over jong talent en de toekomst van de architect.
06 03.12 – Karin Laglas. Laglas is decaan van de faculteit Bouwkunde aan de TU Delft. Zij zal onder meer spreken over de toekomst van het architectenvak.
03.04.12 – Jo Coenen,  architect, stedebouwkundige, hoogleraar en oud-rijksbouwmeester.

#Redefining Architecture
Locatie: De Brakke Grond, Nes 45, Amsterdam
Aanvang: 20.15 uur
Toegang: € 10, studenten € 7,50
Kaartverkoop: ARCAM, Prins Hendrikkade 600, en op de avonden zelf, indien voorradig, aan de zaal vanaf 19.30 uur.

 

 

 

Reageer op dit artikel