nieuws

Agendatip: feest omtrent 3D Printpaviljoen

Geen categorie

DUS Architecten houdt aanstaande zaterdag een lanceringsfeest voor de KamerMaker: een 3D printpaviljoen dat ‘kamers’ kan maken van 3 x 3 x 2,4 meter. Het feest betreft de lancering van het crowd source project. Het bureau zoekt nog sponsoren.

Agendatip: feest omtrent 3D Printpaviljoen

De KamerMaker wordt een paviljoen waarin kleine ruimtes kunnen worden geprint, bijvoorbeeld een feesttent met een tafel en een paar stoelen. DUS werkt hiertoe samen met leverancier Ultimaker van goedkope 3D printers, die mensen thuis kunnen neerzetten.

 

De Kamermaker komt te staan op het voormalige Shell-terrein in Amsterdam Noord, waar DUS is gevestigd. Naar verwachting is het ’moederpaviljoen’ in mei klaar, waarna iedereen het project kan bezoeken om de printtests te bekijken en mee te denken over verbeteringen. In de zomer zullen er cursussen plaatsvinden. Het eerste echte geprinte dochterpaviljoen wordt in september verwacht, waarna het moederpaviljoen op tournee gaat door Nederland.

Reageer op dit artikel