nieuws

Catalyst wint publieksprijs

Geen categorie

Het bedrijfsverzamelgebouw De Catalyst in Eindhoven is de winnaar van de publieksprijs van de Reynaers Projectprijs 2012. Inbo tekende voor het ontwerp. Gevelbouwer Aluberg realiseerde het project.

Catalyst wint publieksprijs

 

 

 

Het ontwerp van Inbo staat in Eindhoven op het terrein van de TU/e. Het is een atriumgebouw waarbij de nadruk ligt op ruimtelijke en functionele samenhang. Het gebouw biedt ruimte aan technostarters waarbij de synergie tussen de gebruikers eenvoudig tot stand moet kunnen komen.

De jury omschreef het project als volgt: ‘’De Catalyst kenmerkt zich door een vliesgevel met rigide geometrisch patroon. Verdiepinghoge vierkanten bepalen het ritme en worden geaccentueerd met opgedikte kozijnprofielen. Binnen deze vierkanten is op enkele gevelzijden een slanke geleding gemaakt met te openen raamdelen. De kleur van het glas en de kozijnen is zeer secuur op elkaar afgestemd, waarmee het abstracte stramien aan kracht wint. Een stoer en tijdloos gebouw, dat aan de buitenzijde alleen maar nieuwsgierig maakt naar de hightech bezigheden in het interieur.’’

Catalyst InboNadat de vakjury uit de inzendingen voor de Reynaers Projectprijs 2012 tien projecten had genomineerd, kon het publiek stemmen. In totaal werden 9499 stemmen uitgebracht. De Catalyst kreeg de hoogste waardering: een 9,2.

Inbo ontving als winnaar een cheque ter waarde van 2.500,00 euro. Een zelfde prijs werd uitgereikt aan Aluberg uit Gemert. Daarnaast doneert Reynaers 2.500,00 euro aan InboFoundation. Dit fonds initieert en verbindt projecten die een bijzondere bijdrage leveren aan de maatschappij en aan inhoudelijke verdieping van architectuur. Voorbeelden hiervan zijn de ondersteuning van Archikidz en het beschermheerschap van Kamp Amersfoort.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel